První rybářský úspěch


Ve čtvrtek jsem si na univerzitě půjčila rybářský prut. Byl na něm dokonce i háček (třpytka). Byla zářivě oranžová a nepřipadalo mi, že by se na ni dalo něco nalákat, ale stejně jsme se rozhodli to zkusit.
V pátek jsem sice byla s Adventure Knowledge na geologickém výletě po krásných plážích a zátokách, ale vzhledem k tomu, že jsme asi tak polovinu času strávili v autech, přesouvajíce se na další lokality, jsem nebyla dostatečně vyvenčená, a tak jsem i přes nepříliš pěkné počasí přesvědčila Matěje, abychom na večer ještě vyrazili ven. Nejdřív jsme se snažili najít vhodné místo na rybaření na zatím neprozkoumaném poloostrůvku na sever od města, ale změnilo se to v lezení po skále a chytat ryby se tam nedalo.
Tak jsme nakonec zajeli ještě do přístavu, kde jsme předtím nějaké rybáře viděli - a byla to dobrá volba. Matěj se mohl jít podívat pár set metrů nahoru na pevnost, kde zrovna měli sraz nějací historičtí vojáci v červených mundůrech, a já jsem zatím zkoušela štěstí na molu. Ukázalo se, že rybaření není nic těžkého. A oranžová se asi rybám líbí. Po asi šestém nahození mi zabrala první, sice jsem nejdřív myslela, že se mi snad zlomí prut, ale nezlomil se a rybu jsem po chvíli vytáhla na břeh. Ještě, že jsem si předtím nastudovala na youtube, co s ní mám dělat - měla to rychle za sebou. Během hodiny rybaření mi zabralo dalších asi 6 ryb, ale většina se vysmekla - celkový úlovek byl tedy jedna větší a jedna malá ryba. Po konzultaci s Googlem a Němkou Inkou jsme zjistili, že to je nějaká treska, a Matěj nastudoval a pak provedl kuchání. Upečená na bylinkách a s restovanou zeleninou byla moc dobrá, takže na první pokus docela dobrý výsledek.


No comments:

Post a Comment