Příjezd do Bodø a první úlovky


Cesta dál přes Norsko byla krásná, spousta výhledů a pěkných míst na spaní. Cestou jsme se zastavili taky v hornickém městečku Røros a dočkali se i sluníčka na focení. Ve čtvrtek a pátek ale dost pršelo, takže jsme moc nezastavovali a rozhodli jsme se dojet až do Bodø.
Podařilo se nám najít kolej, vyzvednout klíč a už jsme se mohli nastěhovat do malého bytečku s patrem. V hustém dešti Matěj zacouval kufrem k bočnímu vchodu budovy, načež jsme celý obsah auta naskládali (spíš naházeli) na chodbu (naštěstí tudy moc lidí nechodilo) a odtud postupně odnosili do čtvrtého patra na pokoj.


Røros
V sobotu bylo hezky, a tak jsme se rozhodli udělat si výlet a zároveň první těžební výpravu (aneb zjistit, co zdejší okolí nabízí zadarmo). Odmítli jsme totiž zaplatit 500 NOK za zapůjčení kuchyňského vybavení, a tak nám chyběly některé kusy nádobí. Talíře jsme bohužel nesehnali, ale zato jsme v nedalekém lese natěžili tři obrovské křemenáče, prkýnko na krájení a vařečku (plánovaně jsme s sebou na výlet vzali pilku, sekerku a nůž a o březové dřevo není v okolí nouze. Ale je tu tak uklizeno, že mi i v lese přišlo trochu nepatřičné ořezávat hobliny na zem... M). Následovala návštěva supermarketu, u nějž jsme k naší spokojenosti objevili na dvoře/parkovišti příležitost k "obohacování jídelníčku." Ale o tom někdy příště.

No comments:

Post a Comment