Život studentů na Nord University


Ve středu pro nás byla ve škole připravena zajímavá akce: s týmem mezinárodních studentů jsme se zúčastnili jakéhosi "závodu", kde bylo naším úkolem postupně navštívit čtrnáct stanovišť po centru Bodø. Šlo o předem domluvené a modrými balonky označené obchody, kde jsme vždy splnili nějaký úkol a dostali malý dárek.
V kadeřnictví jsme tak vyplňovali jakýsi kvíz a dostali každý tašku kosmetiky, ve fitness centru odhadovali váhu činek a odnesli jsme si poukaz na cvičení zdarma, víno, mléčný koktejl, hráli jsme bowling a pod. Taky jsme dostali oběd v steakhousu a pizzu. Škoda, že jsem byla přecpaná k prasknutí pizzou, co jsme zadarmo dostali k obědu ve škole. Kromě restaurací, barů, wellness studií, obchodů s oblečením a knihovny bylo jedno ze stanovišť taky v sexshopu, což nás trochu překvapilo.

Ve čtvrtek byla ve škole skvělá snídaně zdarma. Přejedla jsem se bohužel dřív, než jsem vyzkoušela všechno, co se tam na švédských (norských?) stolech nabízelo. Večer bylo pak ještě organizované grilování na nedaleké pláži. Organizátoři s sebou vzali i pár rybářských prutů, tak jsem si rovnou jeden půjčila a s pár dalšími lidmi vyrazila na útes třpytkovat. Matěj se za námi přijel podívat na kole.
Rybaření se mi moc nedařilo. Zatímco Němec vedle mě po několika minutách vytáhl z vody krásnou makrelu, mně se povedlo akorát několikrát zaseknout háček někde pod hladinou do řas. Při posledním zaseknutí jsme tak dlouho lomcovali s prutem, až se oddělila jeho špička a sjela po vlasci dolů kamsi do hlubiny. Teď už bylo jasné, že případně nepřijdeme jenom o háček, ale i o kus prutu, a to už by bylo na Nory možná trochu moc, takže se nakonec Matěj vysvlékl a pro zaseknutý háček se ponořil.

No comments:

Post a Comment