Reklama na život v Bodø


Minulé úterý (5. 12.) bylo jako z reklamy na studentský život v Bodø. Samé zábavné věci. Nejdřív jsem s pár akčnějšími spolužáky jela na rychlý běžkový výlet - výhoda blížící se (skoro) polární noci je, že člověk může i během krátkého výletu dvakrát sledovat krásně oranžovo-rudou oblohu. (O východu a západu slunce se mluvit nedá, protože slunce není vidět, ale barvy jsou to krásné.) Na cestě zpět jsme pak viděli z blízka losa (a zablbli jsme si při sjíždění kopce na lopatě).


Běžkařská výprava (ilustrační foto z jiného dne).
Potom jsme chvíli u spolužáků v obýváku pletli (měkké i je namístě, protože pletou i kluci) a pojídali sušenky a oříšky (vydumpsterované). Pak se přiblížil čas přípravy večeře a někdo prohlásil, že má už dlouho v mrazáku obrovskou vepřovou kýtu (vydumpsterovanou) a co kdybychom ji společně snědli. Pár dalších lidí přispělo zeleninou (vydumpsterovanou) a po několika hodinách pečení byl výsledkem epesní kus masa s křupavou kůrkou, výborná omáčka na zalití, jako příloha pečené bylinkové brambory, vařená baby mrkvička a brokolice, grilovaný chřest a už nevím co ještě. Zkrátka hostina jak se patří. Pozván byl i Matěj, když přijel z práce.

Připraveno do trouby

A aby toho nebylo málo, tak ještě před tím, než se večeře podávala, jsme přímo před kolejemi pozorovali nádhernou polární záři. Po večeři jsme si ji s Matějem užili ještě jednou, protože jsme na běžkách museli překonat několik kilometrů dělících nás od našeho bydliště. Vzhledem k tomu, že jsme to nestihli do desíti, nám vypli světla a záře se potmě uprostřed lesů pozorovala ještě líp.
Zkrátka zase jeden skvělý den v Norsku.

Ilustrační fotka (z jiného dne a místa)




No comments:

Post a Comment