Přípravy na Vánoce

O jednom z adventních víkendů jsme se připravovali na Vánoce. Počítám do toho i sobotu, kdy jsme celý den vyráběli okna. Štědrý den se totiž chystáme strávit v jednom opuštěném starém domečku (vlastně docela velkém dvoupatrovém domě), který Matěj spolu se skupinou nadšenců opravuje. O tom třeba podrobněji někdy příště.


Je to stará usedlost na břehu jezera, no a momentálně nemá okna. Ta stará jsou z větší části rozpadlá, takže je potřeba podle nich vyrobit nová - a rádi bychom dokončili aspoň ty z hlavní místnosti, než se tam na svátky vydáme. Teda vlastně ona ta okna pro náš pobyt nejsou až tak moc zásadní, protože skrz ně možná bude tahnout ještě víc než skrz dřevotřískové desky, které jsou tam teď. Bude přes ně sice o něco líp vidět, jenže vzhledem k tomu, že venku je po většinu dne tma, to moc velký rozdíl neudělá. Světnice ale bude určitě s okny vypadat romantičtěji, takže se snažíme.
Matěj na oknech pracoval i v neděli, já jsem usoudila, že bych se mohla chvíli věnovat Australanovi, co jsme ho tu na čtyři dny měli přes couchsurfing. Chudák si mezi cestováním po Španělsku a jiných teplých krajích udělal odbočku na sever a hned první den zjistil, že nemá rád zimu a tmu. Nicméně jiný zábavný program mě nenapadl, takže jsem ho společně se spolužáky vzala na běžky. Sníh viděl asi podruhé v životě, ale nakonec mu lyžování docela šlo a užil si to.

Večer jsme pak měli naplánováno pečení cukroví. Sice jsem to letos s pečením nechtěla moc přehánět, ale minulý týden jsme v jednom kontejneru našli kyblík těsta na perníčky a hned v tom následujícím tubu cukrové polevy na zdobení, takže se to muselo využít. Na výrobu vykrajovátek jsme ulovili dvě prázdné plechovky.

Rakušanky Verena a Julia, Australan Michael
Jaký tvar nám ještě chybí?




No comments:

Post a Comment