Potřetí ve Ljønes

Do Bodø jsme tentokrát letěli s dvěma přestupy (Varšava, Oslo). Polské aerolinky se bohužel moc nepředvedly - například nám nikdo nebyl schopen říct, kam budou odbavena naše zavazadla - a to ani na samotném check-inu (slečna za přepážkou nás prostě odbyla slovy "já nevím")... nebo nám uprostřed letu přišli oznámit, že na místech, kde sedíme (podotýkám, že nám je přidělil jejich systém), jsou jen dvě kyslíkové masky, takže tam nemůžeme sedět s dítětem. Nicméně oba dva lety do Osla jsme nějak zvládli.

Pobavily nás bezpečnostní pokyny: "Contact the cabin crew if your phone or tablet starts smoking. Smoking is prohibited on this plane."


V Oslu to už byla pohoda, krásné čisté letiště, všichni milí, ukázali jsme policistovi očkovací certifikáty a dostali ústřižek papíru, který nám zajistí volný průchod :-)

Tak akorát jsme chytli vlak do stanice Lysaker, tam nás vyzvedl Øystein, kterému Matěj vezl stereokukátko, a u kterého jsme měli domluvený nocleh.

Ráno zase zpět na letiště a poslední krátký let do Bodø. Výhledy z letadla jsme si užili všichni.


vlak do Lysakeru

vlak do Lysakeru

čekání na odlet v Oslu

pohoří "Sedm sester"

přistání v Bodø (výhled na Landegode)

policejní dokument :-)


V Bodø na nás čekalo auto z půjčovny. Matějovi sice chvilku trvalo, než zjistil, jak se řídí (má automatickou převodovku) ale pak už jsme mohli vyrazit nakoupit (v obchodě i za obchodem) a hurá do Ljønes.

Vše je tu při starém, jen Håkonova prasečí farma (viz Prasátka) se rozrostla o pár nových rypáků a několik metrů čtverečních zoraného bahna. 

Momentálně už třetí den mírně prší. Mám venku pověšené prádlo a kupodivu nejsem jediná - zmoklé prádlo visí skoro u každého domu, asi se to tu tak dělá. Dle předpovědi to vypadá, že by mohlo uschnout asi tak za týden.

No comments:

Post a Comment